Healthy Meal Standard Akademija u Dječjem vrtiću Sisak Stari - Healthy Meal Standard

Healthy Meal Standard Akademija u Dječjem vrtiću Sisak Stari

U sklopu suradnje Grada Siska i Healthy Meal Standarda, održana je 04.11.2023.godine Healthy Meal Standard Akademija u Dječjem vrtiću Sisak Stari.

HMS Akademija u Dječjem vrtiću Sisak Stari, Objektu Različak započela je edukativnim radionicama uz kuhara Zorana Delića koje su uključivale predstavljanje novih kombinacija obroka, suvremeni način korištenja kuhinjske opreme i obavljane više kulinarskih zadataka u istom vremenu.

Nakon toga kuharice su naučeno imale priliku primijeniti kroz Healthy Meal Standard kulinarsko natjecanje. U trenutku kretanja natjecanja, kuharice su nasumično podijeljene u timove, te je svaki tim nasumično iz lončeka izvlačio svoj kulinarski zadatak.

Kuharice su nakon toga imale 5 minuta da odaberu svoje obavezne i dodatne namirnice iz skladišta i krenu kuhati. Atmosfera se ugrijala do usijanja dobrom energijom, pozitivom i timskim radom!

Nakon sat i pol, stigla su na ocjenjivanje prva pripremljena jela koja su kušali su i ocjenjivali majstor kuhinje Zoran Delić, Diana Gluhak Spajić mag.nutr., Patricia Kreš mag.nutr., te zdravstvena voditeljica vrtića Ana Kalvarešin. Uz ocjenjivanje u području nutricionizma, gastronomije te prihvatljivosti pripreme u vrtiću, davali su savjete kako prevladati izazove novih postupaka. Svaka kategorija je nosila maksimalno pet bodova, te su tri tima a najviše bodova proglašeni najboljima i čija jela će se uvrstiti u jelovnik Dječjeg vrtića Sisak Stari.

Healthy Meal Standard Akademiju sponzorski je podržao i Electrolux, koji je donirao uređaje za najbolje kulinarske timove.

Tim koji je osvojio prvo mjesto je dobio ručne miksere ESM3310 i ESM3300. Drugi i treći kulinarski par dobili su ponaosob sportski blender ESB2350. Uređaje im je uručila vlasnica sustava Healthy Meal Standard Diana Gluhak Spajić mag.nutr.

Sve natjecateljice dobile su certifikat Healthy Meal Standard Akademije koje su im uručili majstor kuhar Zoran Delić, Patricija Kreš i Ana Kalvarešin.

Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji je u svojim školama i vrtićima uveo Healthy Meal Standard sustav upravljanja kategorijama prehrane još 2017 godine, te iz godine u godinu ulaže u opremanje kuhinje, edukaciju kuhara kroz Healthy Meal Standard a posebno se pazi na kvalitetu namirnica i raznovrsnost jelovnika.