O nama

Healthy Meal Standard sustav kvalitete prehrane provodi se uz tvrtku RED FORK  [ http://redfork.hr/] čiji primarni cilj je, uz metodologiju istraživanja i razvoja, razvijati projekte u području biotehnologije, nutricionizma i informatičkih znanosti. Jedini smo na tržištu EU ponudili sustav kvalitete prehrane HMS koji se okrunjuje certifikatom, koji je ujedno i jamstveni žig na EU razini. Vlasnici tvrtke RED FORK j.d.o.o. su Branimir Spajić i Diana Gluhak Spajić.

RED FORK tvrtka je osnovana 2016. godine i predstavlja jedinstveni spoj stručnog znanja, strasti i timskog rada na području znanosti o hrani, certifikacije, razvoja novih prehrambenih proizvoda, savjetovanja u prehrani i razvoja novih informatičkih aplikacija u području prehrane i prehrambene znanosti. Uključeni smo u znanstvena istraživanja povezana sa nutricionizmom, biotehnologijom i informatikom.

Pružamo usluge u tri osnovne djelatnosti:

  • Istraživanje i Razvoj
  • Certifikacija HMS
  • Konzalting, edukacije, događanja

Certifikacija putem metodologije Healthy Meal Standarda je produkt dugotrajnog istraživanja u području znanosti o hrani, prehrambene politike i potreba tržišta. Healthy Meal Standard je EU prihvaćena metoda certifikacije javnih objekata za posebne prehrambene navike. (www.healthymealstandard.eu). Za prvi projekt u svijetu gdje se certificiraju objektu za posebne prehrambene navike smo dobili prestižne nagrade Impact Hub Zagreba, Zaklade UniCredit i Zagrebačke banke, te Mediteranske Turističke Fondacije.

  • Projekti u razvoju:

Healthy Meal App je cloud based aplikacija koja ima mogućnost izrade pametnih jelovnika koji su prilagođeni svim skupinama prehrambenih korisnika. Healthy Meal App koristi vrlo opsežnu vlastitu bazu podataka, prehrambenih namirnica i normativa sastavljenu od informacija prehrambenih proizvođačima (specifikacija ) i globalnih baza podataka.